Windows 8 Release Preview dostępny publicznie!

Windows 8 Release Preview dostępny publicznie!

 Mateusz Miciński
Mateusz Miciński
21:03
31.05.2012
51 komentarz
11644 wyświetlenia

Zgodnie z informacjami, jakie podawaliśmy dzisiaj, Microsoft udostępnił do pobrania wersję Release Preview systemu Windows 8. Środowisko dostępne jest publicznie i pobrać go, a co za tym idzie również zainstalować na swoim komputerze może każdy użytkownik. Pomimo, że system dostępny jest w większej ilości języków, niż poprzednie wydanie, i pomimo naszych wcześniejszych przypuszczeń, Windows 8 Release Preview nie doczekał się polskiego interfejsu.

System upubliczniony został w dwóch wersjach – 32-bitowej oraz 64-bitowej . Obrazy płyt mają odpowiednio rozmiar 2.5 oraz 3.3 GB. Microsoft zachęca jednak do skorzystania z dedykowanego instalatora (5.1MB), który po sprawdzeniu zgodności komputera, pobierze obraz systemu.

Klucz produktu: TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

Wkrótce opublikujemy także obszerny artykuł i galerię screenów z systemu Windows 8 Release Preview. Zapraszamy do działu Windows 8 w Portalu CentrumXP.pl!


Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się z innymi!

Źródło: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download?ocid=W_MSC_W8P_DevCenter_Hardware_EN-US

Polecamy również w kategorii Windows 8

Komentarze

  • Szymon 21:08 31.05.2012

    Pobieranie 32-bitowej wersji rozpoczęte =d

  • Paweł 21:08 31.05.2012

    Nareszcie jest :D

  • Szymon 21:17 31.05.2012

    Ale transfer...

  • Mirafiory 21:18 31.05.2012

    •Windows 8 Release Preview Setup (instalator ) Jest z nim coś nie tak ( wyświetla taki komunikat) * Procesor tego komputera nie jest zgodny z systemem Windows 8. A jest to Intel i7 2600 K ....! Więc jaki ??? 0

  • LukasDee 21:21 31.05.2012

    @Mirafiory- To może być błąd detekcji :) Ssij spokojnie iso. Ewentualnie zaktualizuj biosa w Twoim MOBO :)

  • Szymon 21:22 31.05.2012

    Hmm, "drugi" Szymonie fakt, idzie ~250 KB/s

  • pit 21:24 31.05.2012

    Abo procesor dziwnie podkrencony

  • doms 21:26 31.05.2012

    ma ktoś polskiego language packa???

  • pit 21:26 31.05.2012

    u mnie 1,22MB/s

  • pit 21:28 31.05.2012

    Będzie on działał na VMware ? Mam zainstalowaną VMw 7.5 muszę ją update do 8 ?

  • kacper 21:42 31.05.2012

    yeah:D

  • Adriano 21:45 31.05.2012

    Ja jutro będę zasysał, niestety, dzisiaj nie mam jak...

  • slawek1111111111 21:48 31.05.2012

    zainstalujcie na VHD i spokój z wirtualnymi maszynami a wydajność i komfort kilka razy lepsza pewnie

  • kacper 21:56 31.05.2012

    no już się pobiera zostawię kompa na noc :D

  • Mirafiory 21:56 31.05.2012

    U mnie już się ściągnął zaraz instaluje..

  • Arrivals 21:59 31.05.2012

    A już tak się cieszyłem że wreście będzie polska wersja a tu nagle ;(

  • doms 22:05 31.05.2012

    system przenosi się na pendriva szkoda że polskiej wersji nie ma )-;

  • pit 22:30 31.05.2012

    Wersja 64 nie instaluje się na VMware 7.5 spróbuję x86.

  • pit 22:31 31.05.2012

    VHD u mnie odpada ponieważ chodzi mi kilka virtualnych maszyn naraz.

  • mietek 06:29 01.06.2012

    liczylem na j. polski (w Win 7 RC byl), niestety nie liczymy sie na swiecie

  • koko49 09:25 01.06.2012

    Mietek licz na siebie a nie na innych i ucz sie jezykow!!!!!!!!!!!!!!!

  • CyBuch 10:08 01.06.2012

    Wiadomo czy bedzie polski jezyk chociaz w aktualizacjach?

  • kubica 10:29 01.06.2012

    jest jezyk polski tylko czeba pobrać aktualizacje

  • kubica 10:30 01.06.2012

    ja zainstalowałem sobie i pobrałem aktualizacje i pobrało mi spolszczenie w necie narazie niema spolszczenia ale jak ktoś pobierze aktualizacje to sam automatycznie pobierze

  • CyBuch 10:39 01.06.2012

    a co ze sterownikami?beda dzialac narazie z 7-demki?

  • mikekrk 10:55 01.06.2012

    czy jak mam poprzednią kompilacje to da się uaktualnić z zachowaniem wszelkich zainstalowanych programów etc? Skąd pobieracie to spolszczenie, jakoś dokładnie a nie aktualizacje: z Windows Update czy skąd? Jakie są zmiany w porównaniu z RC?

  • janko 11:05 01.06.2012

    Mam pytanie ...jak długo bedzie działał key tej wersji Windows8 tzn. ile bedzie wynosił czas testowania Windows 8 Release Preview? 6 miesięcy czy może dłużej?

  • kubica 11:19 01.06.2012

    tak działają te od siudemi wszystko smiga

  • Internauta_25 11:24 01.06.2012

    Ja zainstalowałem Windows 8 x64 na VirtualBox działa bez problemu :)

  • Bartek 11:46 01.06.2012

    zainstalowałem windows 8 x64 i mam problem z połaczeniem sie z netem widzi tylko wifi a w czesniej w customer prieviev odrazu pod podpięciu kabla sie łączył co jest nie tak

  • CyBuch 12:01 01.06.2012

    mam juz 8 i nie ma w update polskiego,przyjdzie? czy skad mam wziac?

  • janko 13:01 01.06.2012

    Prosze odpowiedzcie mi jak długo będzie działała wersja testowa?

  • CyBuch 13:16 01.06.2012

    prawdopodobnie do wydania

  • CyBuch 13:20 01.06.2012

    a powiedzcie mi co z wtyczkami tzn flash np.?

  • Andrzej 15:23 01.06.2012

    @janko: No przecież odpalasz WINVER i odrazu wiesz, że będzie działać do 2013-01-16. Potem zapewne jak to było w przypadku Visty i Windows 7 będzie się restartować co 2 godziny bez ostrzeżenia.

  • ollbrzym 15:59 01.06.2012

    Wczoraj jeszcze przed pójściem spać zainstalowałem, tak dla spokojnego snu :D Mam tylko 2 uwagi, czemu w IE Metro wasza strona się sypie, znaczy się po wjechaniu w górę zostaje jakby powielone górne menu na całeym ekranie. Jak w IE otworzyć 9 kartę? P.S Poprawka 3 uwagi, nie udało mi się dodać tego komentarza z IE Metro, możliwe że w z pulpitu by poszedł, lecz dla pewności wolałem pobrać operę i z niej wstawić komentarz :D

  • Mirafiory 17:07 01.06.2012

    witam mi pokazuje nieprawidłowy klucz produktu brak możliwości zainstalowania jakaś rada ....?

  • Kuba 17:12 01.06.2012

    Źle go wpisałeś!

  • Mirafiory 17:16 01.06.2012

    TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF raczej nie

  • CyBuch 20:43 01.06.2012

    jak dodac polski?

  • Kuba 00:21 02.06.2012

    nie da się ;/

  • CyBuch 08:36 02.06.2012

    Witam!!! Po testach CP i teraz RP stwierdzam tzn. moim zdaniem szkoda wydawac na PC kasy za 8,bo to jest to samo co 7 tylko przyspieszona,a na tablety oczywiscie polecam bo chyba on byl robiony z mysla o nich.Wiec ja nie bede kupywal 8 mam 7 oryginalna i mi starczy na PC

  • wiciu 08:41 02.06.2012

    kubica twierdzi ze w aktualizacjach jest j.polski. Kuba twierdzi ze nie ma j. polskiego. Jak jest naprawde? Jest czy nie ma?

  • CyBuch 08:54 02.06.2012

    u mnie nie ma

  • CyBuch 09:32 02.06.2012

    Czemu ni emoge sie zalogowac na 8 np na webzen.com wyskuje mi w rogu cos z java ale mam,i niewiem o co kaman

  • Kamil 11:07 02.06.2012

    Wyswietla mi błąd "Procesor tego komputera nie jest zgodny z systemem Windows 8." a gdy z iso chcę instalowac to: "Your PC"s CPU isn"t compatible with Windows 8" Przeczytałem, że trzeba jakieś NX włączyć w biosie, ale ja tego nie mam :( Co robić?

  • Gonzal 15:04 02.06.2012

    Dziwne zjawisko, czy tylko u mnie występuje ten problem, wypaliłem obraz z dwoma prędkościami na dwóch płytach, jeden z x4 a drugi x8 i z obydwóch nie startuje płyta instalacyjna, twierdzi że płyta nie jest bootowalna O.o i stoi w miejscu, instalacja nie rusza. W BIOS mam ustawione że ma ruszać z CD/DVD, płyta z Windows 7 startuje bez problemu. A z tą ósemką mój laptop ma problem. Dodam że model Laptopa HP Pavilion g6-1180ew, bios zaktualizowany do wersji F63. Ktoś domyśla się w czym problem?

  • mikekrk 15:40 02.06.2012

    ponawiam pytanie: czy ktoś próbował aktualizować poprzednią kompilację i czy działa aktualizacja czy instaluje czysty system?

  • CyBuch 22:22 03.06.2012

    potrzebuje pomocy ze sterownikami do epsona sx125 pod 8

  • quatium 16:33 31.12.2012

    Mi poszło 1,4 MB/s. Czekałem ponad 30 minut a VirtualBox i VirtualPC mi wywalaja blad jak chce zainstalowac.

  • działa tylko na pc 21:00 16.02.2013

    pobrałem napc działa a na VirtualBox i VirtualPC nie chyba win 8 ma blokade na wirtualne komputery

Skomentuj

Autor