Jak zakończyć udostępnianie kalendarza w Microsoft 365?

Jak zakończyć udostępnianie kalendarza w Microsoft 365?

 Arkadiusz Partyka
Arkadiusz Partyka
07:00
08.12.2022
543 wyświetlenia

Udostępniając kalendarz innym osobom, dzielisz się zapisanymi w nim wydarzeniami. W zależności od nadanych wcześniej uprawnień, taka osoba może sprawdzać, kiedy masz zajęte terminy, może też tworzyć, modyfikować lub usuwać spotkania. Jak udostępnić kalendarz i szczegółowy opis różnych poziomów uprawnień znajdziesz w tym poradniku. Co jednak jeżeli wróciłeś już do pracy po przebytym urlopie i chciałbyś zakończyć udostępnianie swojego kalendarza? W tym poradniku prezentujemy, jak to wykonać w klasycznej aplikacji Outlook zainstalowanej na komputerze oraz w aplikacji Outlook Web App dostępnej za pomocą przeglądarki internetowej.

Jak zakończyć udostępnianie kalendarza Microsoft 365

Jak zakończyć udostępnianie kalendarza w programie Outlook (desktop)?

  1. Uruchom aplikację Outlook.
  2. Przejdź do modułu Kalendarz.
  3. Kliknij przycisk Udostępnij kalendarz znajdujący się w sekcji Zarządzanie kalendarzami na karcie Narzędzia główne.
  4. Z wyświetlonej listy wybierz kalendarz, którego udostępnianie chcesz zakończyć.
  5. W nowo wyświetlonym oknie wskaż osobę, której chcesz cofnąć uprawnienia.
  6. Kliknij przycisk Usuń.
  7. Na końcu potwierdź całą operację klikając przycisk OK.

Jak zakończyć udostępnianie kalendarza Microsoft 365

Jak zakończyć udostępnianie kalendarza w Outlook Web App?

  1. Zaloguj się na www.office.com
  2. Uruchom program Outlook.
  3. Przejdź do modułu Kalendarz.
  4. Kliknij przycisk Udostępnij w górnym panelu nawigacyjnym.
  5. W wyświetlonym oknie wybierz ikonkę kosza, przy osobie której chcesz cofnąć uprawnienia.
  6. Od tej pory wybrane osoby nie będą miały już dostępu do Twojego kalendarza

    Jak zakończyć udostępnianie kalendarza Microsoft 365


Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się z innymi!

Źródło:

Polecamy również w kategorii Kalendarz