Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

rybka77 Offline
#1 Wysłane : 5 kwietnia 2005 21:35:05(UTC)
rybka77

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-10-14(UTC)
Posty: 75

mam poźyczonego laptopa z win 98 i muszę go sformatować i zainstalować win od nowa
problem w tym, ze nie umiem tu wejsć do biosa, zeby ustawić rozruch z cd–roma
u mnie w kompie nie mam problemu z takimi rzeczami a tu nie wiem jak znaleźć ten bios lub jak bez biosa uruchomić proces instalacyjny. help help
Sadek Offline
#2 Wysłane : 5 kwietnia 2005 21:41:06(UTC)
Sadek

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-12-19(UTC)
Posty: 64
Lokalizacja: Miasto sexu i biznesu ;–)

Jakiej firmy bios i jaki laptop?
Bardzo róźne kobinacje klawiszowe słuźą do wchodznia do biosu,
U mnie np. F2
rybka77 Offline
#3 Wysłane : 5 kwietnia 2005 21:46:11(UTC)
rybka77

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-10-14(UTC)
Posty: 75

toshiba
satellite 2540cds
fat
więcej nic nie wiem bo to nie moje:(
peóbowałam : f5, f8, del
Sadek Offline
#4 Wysłane : 5 kwietnia 2005 21:56:38(UTC)
Sadek

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-12-19(UTC)
Posty: 64
Lokalizacja: Miasto sexu i biznesu ;–)

http://rainbow.mimuw.edu.pl/SO/Projekt03–04/temat3–g6/bios_user.html

Z tego wynika źe Esc lub F1
rybka77 Offline
#5 Wysłane : 5 kwietnia 2005 22:03:59(UTC)
rybka77

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-10-14(UTC)
Posty: 75

niestety

a ctrl+alt+del uaktywnia tryb awaryjny
EL NINO Offline
#6 Wysłane : 5 kwietnia 2005 23:50:39(UTC)
EL NINO

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2002-11-19(UTC)
Posty: 16,056
Mężczyzna
Lokalizacja: Stalinograd

rybka77:
niestety
Jak to niestety ? Inna strona rowniez podaje:
Toshiba

The methods discussed first in this section are used to run the BIOS Setup routines on Toshiba laptop systems for the following Toshiba models:

All Libretto, all Portege, Satellite 100CS, 105CS, 105CT, 110CS, 110CT, 115CS, 115CT, 1555CDS, 200CDS, 205CDS, 2060CDS, 2065CDS, 2065CDT, 2100CDS, 2100CDT, 2105CDS, 2140XCDS, 2180CDT, 2210CDT, 2210XCDS, 2250CDT, 2250XCDS, 225CDS, 2500CDT, 2505CDS, 2505CDT, 2510CDS, 2515CDS, 2530CDS, 2535CDS, 2540CDS, 2545CDS, 2590CDT, 2595CDS, 2595CDT, 2595XDVD, 2615DVD, 2655XDVD, 2675DVD, 2715DVD, 2715XDVD, 2755DVD, 2775XDVD, 300CDS, 305CDS, 305CDT, 310CDS, 310CDT, 315CDS, 315CDT, 320CDS, 320CDT, 325CDS, 325CDT, 330CDS, 330CDT, 335CDS, 335CDT, 4000CDS, 4000CDT, 4005CDS, 4005CDT, 4010CDS, 4010CDT, 4015CDS, 1805–S177, 4015CDT, 4020CDT, 4025CDT, 4030CDT, 4060CDT, 4080CDT, 4080XCDT, 4085XCDT, 1415–S115, 1415–S105, 2410–S204, 1410–S174, 2410–S203, 1410–S173, 1415–S174, 1415–S173, 1405–S172, 1405–S171, 1400–S152, 2400–S252, 2400–S202, 2400–S251, 2400–S201, 1400–S151, 2405–S202, 1405–S152, 2405–S221, 2405–S201, 1405–S151, 4090XDVD, 4100XDVD, 2800–S201, 2805–S201, T2100, T2100CS, T2100CT, T2105CS, T2105CS, T2105CT, T2110CS, T2115CS, T2130CS, T2130CT, T2150CDS, T2150CDT, T2155CDS, 2800–S202, 2805– S301, 2805–S401, 2805–S202, 2805–S302, 2805–S402, 1805–S203, 1805–S253, 1800–S203, 1800–S253, 2805–S503, 2805–S603, 2590CDS, 2590XDVD, 2695DVD, 220CDS, 2545XCDT, 1805–S273, 1805–S204, 1805–S254, 1805–S274, 1800–S204, 1800–S254, 2060CDT, 1800–S206, 1800–S256, 1805–S255, 1805–S154, 1805–S207, 1800–S207, 1800–S274, 1805–S278, 1805–S208, all Satellite Pro, all TE–Series, and all Tecra

There are three ways to run the BIOS Setup on these models:

*

From Windows, using the HWSetup program?The HWSetup program comes preinstalled on these Toshiba models, and it is also contained in the Toshiba Utilities package for these models, which can be downloaded from the Toshiba support Web site. To run HWSetup, open the Control Panel and double–click the HWSetup program. If you change any settings, you may be required to restart the system.
*

Starting with the system powered off (not in sleep/suspend or hibernate mode)? Start with the system powered off. Press the power button and then immediately press and hold the Esc key while the system runs the POST (Power On Self Test). When the POST finishes, a prompt will appear telling you to press the F1 key to enter BIOS Setup. At that time, press the F1 key to access the BIOS Setup program.
*

From MS–DOS, running the TSETUP program?TSETUP must be run under MS–DOS mode and not in a DOS session under Windows. The TSETUP utility will not work if a memory manager such as HIMEM.SYS, QEMM386, or equivalent is installed. TSETUP comes with the software provided with the system, or it can be downloaded from the Toshiba support Web site.
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedzaP.S. Ale i tak czasami ręce opadają ...

Żondzi drub. Bedom jaja.
JNJN Offline
#7 Wysłane : 6 kwietnia 2005 11:35:12(UTC)
JNJN

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-09-05(UTC)
Posty: 2,880
Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra

Przy starcie lapa czytaj komunikaty podawane przez bios i wszystko pisze i jak pokaźe się komunikat informujący jaki klawisz to wejście do biosu to musisz nacisnąć klawisz i wszystko i wchodzisz do biosu.
CZYTANIE I SZUKANIE NIE BOLI
Pozdrawiam ***JNJN***
rybka77 Offline
#8 Wysłane : 6 kwietnia 2005 21:40:52(UTC)
rybka77

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-10-14(UTC)
Posty: 75

nic nie pisze na en temat przy logowaniu
ata_1 Offline
#9 Wysłane : 21 kwietnia 2005 09:47:57(UTC)
ata_1

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2005-02-27(UTC)
Posty: 2
Lokalizacja: Trzebinia

JN – nie zawsze są te komunikaty. Czasem juź na początku wyskakuje logo firmy sprzedającej dany sprzęt i przysłania interesujace nas komunikaty. Kiedyś teź tak miałem. W końcu trafiłem, ale do dziś nie wiem co to była za kombinacja.
ata_1 Offline
#10 Wysłane : 21 kwietnia 2005 09:47:57(UTC)
ata_1

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2005-02-27(UTC)
Posty: 2
Lokalizacja: Trzebinia

JN – nie zawsze są te komunikaty. Czasem juź na początku wyskakuje logo firmy sprzedającej dany sprzęt i przysłania interesujace nas komunikaty. Kiedyś teź tak miałem. W końcu trafiłem, ale do dziś nie wiem co to była za kombinacja.
Seeker Offline
#11 Wysłane : 22 kwietnia 2005 14:24:25(UTC)
Seeker

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2003-10-16(UTC)
Posty: 4,133
Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska

Problem juź pewnie dawno nie istnieje i pisanie cokolwiek nic nie zmieni, ale dla tych co by kiedyś na siłe szukali rozwiazania kwestii: jak zainstalować 98 nie znając procedury wejścia do BIOSu, chcę napisać, źe
przy tym systemie (mając dyskietkę startową) wejście do BIOSu (by ustawić bootowanie) jest nam potrzebne jak zeszłoroczny śnieg – moźna system zainstalować nie mając CD–ROMu ustawionego w BIOSie na bootowanie
"Ogólnie zaś chodzi o to, żeby nie być idiotą "_____________________________________
odi profanum vulgus et arceo
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.