Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

ralfi Offline
#1 Wysłane : 27 lutego 2008 16:23:28(UTC)
ralfi

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-02-27(UTC)
Posty: 5

Witam
Mam nie mały problem z kompem. Konfiguracja kompa to:
Typ procesora AMD Athlon XP, 1466 MHz (5.5 x 267) 1700+
Nazwa płyty głównej Epox EP-8KMM3I (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Karta wideo VIA/S3G KM400 (64 MB) (zintegrowana)
Dysk fizyczny ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Napęd dysków optycznych HL-DT-ST CD-ROM GCR-8523B (52x CD-ROM)
System win xp pro
zasilacz 350W

Jak w temacie komp w pewnym momencie się restartuje i nie zauważyłem żadnych powtarzalności w momencie kiedy się restartuję, robi to różnie ;)
RAM jest OK testowałem memtestem przez 8 godzin.

a teraz o błędzie
to co znalazłem w dzienniku

Kod:
Typ zdarzenia:    Błąd
Źródło zdarzenia:    System Error
Kategoria zdarzenia:    (102)
Identyfikator zdarzenia:    1003
Data:        2008-02-26
Godzina:        07:04:23
Użytkownik:        Brak
Komputer:    AGNIESZKA1
Opis:
Kod błędu 1000000a, parametr 1 00000028, parametr 2 00000002, parametr 3 00000000, parametr 4 804ea566.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Dane:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 30    1000000
0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param
0028: 65 74 65 72 73 20 30 30 eters 00
0030: 30 30 30 30 32 38 2c 20 000028,
0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002
0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000
0048: 30 30 2c 20 38 30 34 65 00, 804e
0050: 61 35 36 36             a566


debug zrzutu pamięci z tego zdarzenia (choć nic z tego nie rozumiem)

Kod:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.8.0004.0 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [A:\Mini022608-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path.         *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path.                 *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a620
Debug session time: Tue Feb 26 02:13:06.359 2008 (GMT+1)
System Uptime: 0 days 10:11:26.906
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
................................................................................
...........................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000000A, {28, 2, 0, 804ea566}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*************************************************************************
***                                                                 ***
***                                                                 ***
***    Your debugger is not using the correct symbols                 ***
***                                                                 ***
***    In order for this command to work properly, your symbol path ***
***    must point to .pdb files that have full type information.     ***
***                                                                 ***
***    Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not     ***
***    contain the required information. Contact the group that     ***
***    provided you with these symbols if you need this command to    ***
***    work.                                                         ***
***                                                                 ***
***    Type referenced: nt!_KPRCB                                     ***
***                                                                 ***
*************************************************************************
*************************************************************************
***                                                                 ***
***                                                                 ***
***    Your debugger is not using the correct symbols                 ***
***                                                                 ***
***    In order for this command to work properly, your symbol path ***
***    must point to .pdb files that have full type information.     ***
***                                                                 ***
***    Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not     ***
***    contain the required information. Contact the group that     ***
***    provided you with these symbols if you need this command to    ***
***    work.                                                         ***
***                                                                 ***
***    Type referenced: nt!_KPRCB                                     ***
***                                                                 ***
*************************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+13566 )

Followup: MachineOwner
---------


i drugi błąd z dziś

Kod:
Typ zdarzenia:    Błąd
Źródło zdarzenia:    System Error
Kategoria zdarzenia:    (102)
Identyfikator zdarzenia:    1003
Data:        2008-02-27
Godzina:        11:19:37
Użytkownik:        Brak
Komputer:    AGNIESZKA1
Opis:
Kod błędu 1000000a, parametr 1 62683031, parametr 2 00000002, parametr 3 00000000, parametr 4 804dc25d.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Dane:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 30    1000000
0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param
0028: 65 74 65 72 73 20 36 32 eters 62
0030: 36 38 33 30 33 31 2c 20 683031,
0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002
0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000
0048: 30 30 2c 20 38 30 34 64 00, 804d
0050: 63 32 35 64             c25d


Zrzut z dziś

Kod:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.8.0004.0 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [A:\Mini022708-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path.         *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path.                 *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a620
Debug session time: Wed Feb 27 11:17:13.093 2008 (GMT+1)
System Uptime: 0 days 0:03:41.640
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
................................................................................
..............................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
.........
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000000A, {62683031, 2, 0, 804dc25d}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for fltMgr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for fltMgr.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Ntfs.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Ntfs.sys
*************************************************************************
***                                                                 ***
***                                                                 ***
***    Your debugger is not using the correct symbols                 ***
***                                                                 ***
***    In order for this command to work properly, your symbol path ***
***    must point to .pdb files that have full type information.     ***
***                                                                 ***
***    Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not     ***
***    contain the required information. Contact the group that     ***
***    provided you with these symbols if you need this command to    ***
***    work.                                                         ***
***                                                                 ***
***    Type referenced: nt!_KPRCB                                     ***
***                                                                 ***
*************************************************************************
*************************************************************************
***                                                                 ***
***                                                                 ***
***    Your debugger is not using the correct symbols                 ***
***                                                                 ***
***    In order for this command to work properly, your symbol path ***
***    must point to .pdb files that have full type information.     ***
***                                                                 ***
***    Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not     ***
***    contain the required information. Contact the group that     ***
***    provided you with these symbols if you need this command to    ***
***    work.                                                         ***
***                                                                 ***
***    Type referenced: nt!_KPRCB                                     ***
***                                                                 ***
*************************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
*                                                                 *
* The Symbol Path can be set by:                                    *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.                 *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+                                    *
*********************************************************************
Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+525d )

Followup: MachineOwner
---------


Ktoś ma jakieś pomysły bo ja nic z tego nie rozumiem. Szukałem po necie ale nic Ciekawego nie znalazłem.
A czy w ogule z tego idzie wyczytać co konkretnie powoduje błąd czy można się tylko domyślać i próbować wszystkiego po kolej. Licze na was.
Endrju Offline
#2 Wysłane : 28 lutego 2008 10:17:34(UTC)
Endrju

Ranga: Ekspert
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-12(UTC)
Posty: 1,064
Mężczyzna

Podaj temperaturę procesora, napięcia z BIOS-u [Hardware Monitor lub PC Health] lub z Everesta. Bawiłeś się ustawieniami mnożnika i FSB? To ustawienie 5.5 x 267 jak dla mnie dziwne. 11x133 byłoby jak dla mnie bardziej ok., ale nie jestem aż tak bardzo praktykującym hardware'owcem, więc tylko zwracam uwagę na to. Może ktoś się wypowie w tej materii. Podaj jakie masz pamięci pełne oznaczenie [użyj programu CPUZ]. Możesz wstawić zrzuty ekranowe. Co do pamięci mozesz sprawdzić je programem memtest lub goldmemory. Na razie uczepiłem się sprzętu. Jeśli nic nie wykryjemy pomyślę o przyczynach programowych.
ralfi Offline
#3 Wysłane : 28 lutego 2008 11:54:21(UTC)
ralfi

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-02-27(UTC)
Posty: 5

Przy FSB nie grzebałem.
Komp nowy nie jest ;)
Memtest testował ram przez 8 h napisałem o tym w pierwszym poście nie było błędow.
A to informacje o których pisaliście








I dziś kolejny błąd

Kod:
Typ zdarzenia:    Błąd
Źródło zdarzenia:    System Error
Kategoria zdarzenia:    (102)
Identyfikator zdarzenia:    1003
Data:        2008-02-28
Godzina:        10:01:24
Użytkownik:        Brak
Komputer:    LK
Opis:
Kod błędu 1000008e, parametr 1 c0000005, parametr 2 804f1f93, parametr 3 f17d0a6c, parametr 4 00000000.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Dane:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 38 1000008
0020: 65 20 20 50 61 72 61 6d e Param
0028: 65 74 65 72 73 20 63 30 eters c0
0030: 30 30 30 30 30 35 2c 20 000005,
0038: 38 30 34 66 31 66 39 33 804f1f93
0040: 2c 20 66 31 37 64 30 61 , f17d0a
0048: 36 63 2c 20 30 30 30 30 6c, 0000
0050: 30 30 30 30 0000

Edytowano przez użytkownika 28 lutego 2008 11:55:34(UTC)  | Powód: Nie określono

ralfi Offline
#4 Wysłane : 28 lutego 2008 12:48:45(UTC)
ralfi

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-02-27(UTC)
Posty: 5

Może i to zasilacz


Idę zrobić reinstalkę bo nie mogę nic wymyśle błąd był. O wynikach napiszę.
ralfi Offline
#5 Wysłane : 28 lutego 2008 12:57:21(UTC)
ralfi

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-02-27(UTC)
Posty: 5

OK tak zrobię

Znalazłem artykuł http://support.microsoft.com/kb/903251/pl ale niestety to nie to bo nie mam tych plików w systemie.

Po ostatnim restarcie i wysłaniu raportu do Microsoftu otwarła mi się ich strona z diagnozą że niby to pamięć i link do narzędzia Microsoftu do testowania pamięci. http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp
Test właśnie leci program ma dwa tryby podstawowy i rozszerzony podstawowy przeszedł OK teraz leci rozszerzony zobaczymy co pokaże. Tylko że test leci po zmianach w biosie.

EDIT
test przeszedł OK i kom na razie pracuje normalnie. Zobaczymy co się będzie działo jak w ciągu kilku dni będzie OK to dam znać.
Dzięki za zainteresowanie i dobre rady.

EDIT
Wszystko jest OK czyli pamięci były przetaktowane i stąd te błędy.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam.

Edytowano przez użytkownika 3 marca 2008 12:01:30(UTC)  | Powód: Nie określono

Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.