Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

kamel2385 Offline
#1 Wysłane : 12 lutego 2010 10:52:28(UTC)
kamel2385

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2009-08-30(UTC)
Posty: 11
Lokalizacja: wawa

dzis ni z tego ni z owego moj lapek nagle sie wylaczyl, po ponownym rozruchu na zasilaczu na pasku pojawila sie ikonka ladowania ale z czerwonym krzyzykiem i info ze mam rozwazyc wymiane baterii.
Z tego co czytam w necie to coraz powazniejszy problem i moze byc wina niewspolgrania biosu z 7. mam lapka FS amilo (2latek). mozna ten komunikat jakos wylaczyc? na baterii zaczyna to migac i troche przeszkadza.
http://www.vista.pl/arty...ch_przez_windows_7_.html
XanTyp Offline
#2 Wysłane : 12 lutego 2010 11:32:01(UTC)
XanTyp

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2005-01-04(UTC)
Posty: 3,877
Mężczyzna
Lokalizacja: Pabianice

W zależności od stopnia eksploatacji baterii oraz jej jakości - niespecjalnie byłbym przekonany, czy dwuletnia bateria szwankuje z powodu systemu, jaki jest zainstalowany na dysku twardym.
A samo ostrzeżenie może wynikać z jakiegoś podprogramu w Siódemce, który jest może nieco "przewrażliwiony" i bateria nie działa wg niego z należytą sprawnością. Stąd komunikat takiej treści.
I tylko przy pracy na Win7...?
Precyzja odpowiedzi zależy od precyzji pytania.
Najpierw do źródła. Potem dopiero dzwoń po hydraulika.

Nie czytam w myślach.
kamel2385 Offline
#3 Wysłane : 12 lutego 2010 12:37:11(UTC)
kamel2385

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2009-08-30(UTC)
Posty: 11
Lokalizacja: wawa

problem tylko na 7 wystepuje.
to ze 2 letnia beteria ma prawo krocej trzymac to ok - rozumiem. chodzi mi o to jak to ustrojstwo wylaczyc-prawie caly czas pracuje na zasilaczu a takie drobnostki mnie troche irytuja :)

w inetternecie jest juz sporo artykulow opisujacych ten problem,
np. tutaj:
http://social.technet.mi...1-4e61-870d-896ca2f865d6

oraz info ze ms wypiera sie winy 7 w tym temacie
http://technologie.gazet...roblemu_z_bateriami.html

ikonka odpalila sie dopiero w momencie gdy lapek przeszedl w stan uspienia (bateria spadla do 5%) i po ponownym rozruchu pojawil sie ten monit. tak mialo tez wiecej uzytkownikow 7 wiec moim zdaniem cos jest nie tak


Edytowano przez użytkownika 12 lutego 2010 12:48:36(UTC)  | Powód: Nie określono

XanTyp Offline
#4 Wysłane : 12 lutego 2010 16:31:26(UTC)
XanTyp

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2005-01-04(UTC)
Posty: 3,877
Mężczyzna
Lokalizacja: Pabianice

Proponuję rozsądniejsze rozwiązanie zamiast klikania tu o tym, czy to tylko u Ciebie, czy u innych też.
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support - zacznij od przeszukania źródeł.
Precyzja odpowiedzi zależy od precyzji pytania.
Najpierw do źródła. Potem dopiero dzwoń po hydraulika.

Nie czytam w myślach.
kamel2385 Offline
#5 Wysłane : 12 lutego 2010 16:38:46(UTC)
kamel2385

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2009-08-30(UTC)
Posty: 11
Lokalizacja: wawa

ok:)
tak czy inaczej - gdyby ktos dotarl do opcji w 7 dzieki ktorej mozna wylaczyc to ustrojstwo byloby super, mniemam ze bez odpowiedniego wpisu w rejestrze sie nie obejdzie...
wnk Offline
#6 Wysłane : 14 lutego 2010 19:51:02(UTC)
wnk

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-08(UTC)
Posty: 39
Mężczyzna
Poland

Kliknij prawym przyciskiem na ikonce baterii w zasobniku systemowym. Wybierz "Włączanie i wyłączanie ikon systemowych. Pokaże się odpowiednie okienko z tabelką nad, którą jest napis "Wyłączenie ikony systemowej spowoduje zniknięcie ikony i wyłączenie powiadomień". To wszystko.

P.S.
Microsoft nie przyznaje się do błędu gdyż jak twierdzi ten moduł korzysta z pomiaru stanu baterii zawartego w BIOSie laptopa i jest tylko wskaźnikiem tego pomiaru.
Pozdrawiam
kasieczekextras Offline
#7 Wysłane : 24 lutego 2010 01:17:44(UTC)
kasieczekextras

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2010-02-24(UTC)
Posty: 1
Lokalizacja: Zabrze

Ja pragnę uspokoić was jeśli chodzi o to. A więc na laptopie już od grudnia mi się wyświetla ta dziwna ikona aby wymienić baterię. Jeśli nie potrzebujecie pracy bez ładowarki to nie ma czym się przejmować bo laptop będzie wam dalej chodził, mi chodzi cały czas i nie mam żadnych problemów z tym związanych. Nie uszkadza taki komunikat waszego cacka. Nie panikować!! Tyle że w ten sposób chodzi wam bardziej jak komputer stacjonarny bo musi być cały czas połączony z zasilaniem. Mnie nie stać na wymianę baterii za 300 zł jak narazie. Także to jedyna alternatywa abym mogła jeszcze sobie popracować :) Skoro laptop wam chodzi dobrze bez jakichkolwiek problemów, to należy przyjąć że wszystko działa dobrze.

Pozdrawiam wszystkich przestraszonych! szczerzy
kamel2385 Offline
#8 Wysłane : 31 marca 2010 16:42:26(UTC)
kamel2385

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2009-08-30(UTC)
Posty: 11
Lokalizacja: wawa

odswiezam moj temat, nadal mam te wkurzajaca ikonke, czy wyszedl juz jakis path zeby sie tego pozbyc?
XanTyp Offline
#9 Wysłane : 31 marca 2010 21:07:11(UTC)
XanTyp

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2005-01-04(UTC)
Posty: 3,877
Mężczyzna
Lokalizacja: Pabianice

A co się pojawia w dymku, kiedy najedziesz na to kursorem?
A może jest jakieś skromne menu, przy prawokliku?
Precyzja odpowiedzi zależy od precyzji pytania.
Najpierw do źródła. Potem dopiero dzwoń po hydraulika.

Nie czytam w myślach.
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest (2)
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.