Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

Vrub Offline
#1 Wysłane : 24 lipca 2008 22:52:29(UTC)
Vrub

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-07-24(UTC)
Posty: 5

Witam.

Mam problem z często pojawiającym się "BLUE SCREENEM", mianowicie przy ściąganiu większych plików, kopiowaniu, przenoszeniu, instalowaniu bądź usuwaniu czegokolwiek z dysku pojawia się niebieski ekran z błędem MEMORY MANAGEMENT.
Nie bardzo wiem czym może to być spowodowane, początkowo myślałem, że to dysk szwankuje lecz okazuje się iż to jednak nie to...
Oczywiście najprostszym sposobem było by przeinstalowanie Wind ale mi to bardzo nie na rękę tym bardziej że problem nie jest aż tak bardzo uciążliwy tzn da się z tym żyć :) Ale staje się to pomału irytujące, muszę się pilnować by kopiować pliki a nie je przenosić bo właśnie w takich momentach potrafi się za przeproszeniem wysrać.
Dodam że Xp-ka mam już zainstalowanego około 7 miesięcy czy to już czas na reinstalkę?? Czy jednak da się coś z tym zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc

Vrub Offline
#2 Wysłane : 24 lipca 2008 23:06:49(UTC)
Vrub

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-07-24(UTC)
Posty: 5

Jak tylko się pojawi Blue screen to zapiszę numerki i podam.
Vrub Offline
#3 Wysłane : 24 lipca 2008 23:44:45(UTC)
Vrub

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-07-24(UTC)
Posty: 5

oto co pokazał debugger:


Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.9.0003.113 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini072408-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055c700
Debug session time: Thu Jul 24 21:00:16.171 2008 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 8:48:46.737
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
...............................................................................................................................................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...............................
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1A, {41785, c0e00000, 4fc0a, 0}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*************************************************************************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
*************************************************************************
*************************************************************************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
*************************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+22deb )

Followup: MachineOwner
---------
Vrub Offline
#4 Wysłane : 25 lipca 2008 10:10:00(UTC)
Vrub

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2008-07-24(UTC)
Posty: 5

Z ostatniej chwili: kolejny blue screen tym razem "PFN_LIST_CORROUPT" - przy przenoszeniu plików.

Jakieś sugestie??
Bobi Offline
#5 Wysłane : 25 lipca 2008 11:20:07(UTC)
Bobi

Ranga: Ekspert
Reputacja:

Przyłączony: 2004-06-03(UTC)
Posty: 9,173
Mężczyzna
Lokalizacja: Cracow

Jeżeli to nie sam dysk się sypie, o warto sprawdzić kabel sygnałowy.
Najbardziej prawdopodobny jest błąd pamięci lub któregoś ze sterowników. Przeszukaj podgląd zdarzeń, może jakaś informacja się powtarza.
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.