Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

chromtech Offline
#1 Wysłane : 7 września 2007 08:13:34(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

wirusów nie ma, smieci nie ma. Mam wrazenie ze stało sie to po czyszczeniu programem CCleaner. Jak klikam na ikonke katalogu, cos z menu start, itp , po prostu cokolwiek w celu otwarcia folderu, pliku ,musze czekac jakies 15sekund zeby sie to otworzyło. Poza tym komp chodzi normalnie, nie zamula itp

pozdr
wojtt Offline
#2 Wysłane : 7 września 2007 12:54:24(UTC)
wojtt

Ranga: Ekspert
Reputacja:

Przyłączony: 2005-11-11(UTC)
Posty: 1,445
Mężczyzna

Zerknij do procesów, czy któryś nadmiernie nie obciąża komputera w chwili gdy próbujesz otworzyc katalog.
chromtech Offline
#3 Wysłane : 7 września 2007 14:12:51(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

sprawdzilem uzycie procesora wzrasta w momencie otwierania katalogu z kilkunastu do 80-90%. NIe wiem jak z procesami, gdzie to sprawdzic?? w menedzerze zadań wzrasta cpu z 0 do 25-30, svdsvc.exe

pozdr

Edytowano przez użytkownika 7 września 2007 14:19:32(UTC)  | Powód: Nie określono

Rebe Konto jest wstrzymane do 2035-11-20 01:36:20(UTC)
#4 Wysłane : 7 września 2007 14:19:28(UTC)
Rebe

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-29(UTC)
Posty: 13,579

Tak.

Przy okazji - czy to wolne otwieranie dokucza cąły czas, czy tylko przy pierwszym otwarciu folderu, a kolejny raz otwiera się normalnie ?
chromtech Offline
#5 Wysłane : 7 września 2007 14:26:43(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

raczej chyba nie, choc teraz zauwazylem ze jak otworze pliki (duze??) np mój komputer to otwiera sie bardzo powoli. A inne pliki (mniejsze?) otwieraja sie w miare normalnie. I jeszcze jedno: jak plik otwiera sie długo to nie ma wtedy tego charakterystycznego sygnalu klikniecia myszka
De Niro Offline
#6 Wysłane : 11 września 2007 19:23:13(UTC)
De Niro

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2006-06-15(UTC)
Posty: 296
Lokalizacja: Strzelce Kraj. Lubuskie

chromtech napisał:
svdsvc.exe


to będzie wirusik, podaj LOG z Hijack THIS
[:)]Wszystko co dobre to Stare Dobre Małżeństwo[:)]
Mrozu Offline
#7 Wysłane : 12 września 2007 23:50:04(UTC)
Mrozu

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2006-04-06(UTC)
Posty: 6

a więc tak, miałem to samo(tzn podobne objawy) i zacząłem szukać. doszedłem do usług. i wiesz co się okazało? usługa Windows Audio;)

wejdz w panel sterowania->narzędzia adm->usługi
znajdz usługe Windows Audio, wyłącz ją i ustaw na tryb manualny.
zresetuj kompa
lepiej? jeśli tak, tzn że mamy dokładnie ten sam problem. ja nic z tym nie robiłem, nie mam czasu na reinstal windy itd. poprostu przy każdym włączeniu kompa, wchodze w usługi i właczam manualnie tą usługe. i tyle:) aha, gdy jest wyłączona nie ma dźwięku;)

jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyną tak dziwnego zachowania, to niech da znać.

pozdr Mrozu
De Niro Offline
#8 Wysłane : 13 września 2007 16:59:12(UTC)
De Niro

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2006-06-15(UTC)
Posty: 296
Lokalizacja: Strzelce Kraj. Lubuskie

♫podgląd zadarzeń, start~> uruchom~> eventvwr.msc
[:)]Wszystko co dobre to Stare Dobre Małżeństwo[:)]
chromtech Offline
#9 Wysłane : 15 września 2007 22:43:26(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 21:42:07, on 2007-09-15
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\SDTrayApp.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
C:\WINDOWS\ATK0100\ATKOSD.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\svcntaux.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\swdsvc.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Winamp\winamp.exe
C:\Program Files\Equis\MetaStock\Mswin.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\test\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [HControl] C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SMSERIAL] C:\Program Files\Motorola\SMSERIAL\sm56hlpr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SDTray] "C:\Program Files\Spyware Doctor\SDTrayApp.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O15 - Trusted Zone: http://arcaonline.arcabit.com
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O16 - DPF: {3D8700FB-86A4-4CB4-B738-6F0FC016AC7D} (MainControl Class) - http://slimak.onet.pl/_m/wirusy/ArcaOnline.cab
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{6DF27AED-D5CE-460E-850C-F0DD661E63A2}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: Spyware Doctor Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\svcntaux.exe
O23 - Service: Spyware Doctor Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\swdsvc.exe

--
End of file - 5587 bytes
chromtech Offline
#10 Wysłane : 15 września 2007 22:53:54(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

Mrozu napisał:
a więc tak, miałem to samo(tzn podobne objawy) i zacząłem szukać. doszedłem do usług. i wiesz co się okazało? usługa Windows Audio;)


spróbowałem i rzeczywiscie sie poprawiło. No panowie doradzcie cos bo sie ciekawie zrobiło. A juz byłem bliski formatu. Teraz to De Niro na pewno pomoże:-)

pozdr
chromtech Offline
#11 Wysłane : 15 września 2007 23:07:48(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

Zrobilem reset kilka razy i rzeczywiscie zmiana na tryb manualny poprawia szybkosc otwierania katalogów.

Edytowano przez użytkownika 15 września 2007 23:35:49(UTC)  | Powód: Nie określono

De Niro Offline
#12 Wysłane : 17 września 2007 12:18:37(UTC)
De Niro

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2006-06-15(UTC)
Posty: 296
Lokalizacja: Strzelce Kraj. Lubuskie

LOG jest czysty
[:)]Wszystko co dobre to Stare Dobre Małżeństwo[:)]
chromtech Offline
#13 Wysłane : 20 września 2007 09:48:02(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

ehh, panowie ruszcie głową bo bede musiał zrobic format. Ale jeszcze jedno zauwazylem. Takie samo zjawiesko mam w laptopie i stacjonarnym. To mi tak wyglada jakby bylo jakies świnstwo na dysku. Skanowalem juz avastem, arcascan i spyware doctor. Ale tu czysciutko. Co jeszcze nalezaloby zrobic? Jak sprawdzic które procesy zabieraja najwiecej pamieci?

pozdrawiam
Endrju Offline
#14 Wysłane : 20 września 2007 10:35:19(UTC)
Endrju

Ranga: Ekspert
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-12(UTC)
Posty: 1,064
Mężczyzna

sprawdź czy pomoże wyłączenie indeksowania plików na dyskach [jeśli jest oczywiście włączone].
chromtech Offline
#15 Wysłane : 20 września 2007 23:05:03(UTC)
chromtech

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-08-31(UTC)
Posty: 75

Endrju napisał:
sprawdź czy pomoże wyłączenie indeksowania plików na dyskach [jeśli jest oczywiście włączone].


niestety nie pomogło:-(

pozdr
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.