Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

dthapan Offline
#1 Wysłane : 30 września 2003 14:32:44(UTC)
dthapan

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-24(UTC)
Posty: 9

Poszukuje jakiegoś dobrego programu do robienia zrzutów z ekranow komputerow znajdujacych sie w sieci. A moze jakies inne tego typu programy do kontroli i widocznosci pracy pracownikow na stanowiskach w firmie, łącznie z mozliowscia podgladu ich monitora.
Aquarius
SLAY3R Offline
#2 Wysłane : 30 września 2003 16:16:57(UTC)
SLAY3R

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2002-07-14(UTC)
Posty: 5,585
Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki

Ja bym polecił realvnc – dzieki temu programowi nie tyle źe zobaczysz co pracownik robi na kompie to jeszcze moźesz sterować tym komputerem ze swojego.
Wystarczy tylko raz skonfigurować program serwer na kompie pracownika i wstawić skrót do autostartu (źeby się odpalał z kaźdym uruchomieniem kompa), a u siebie odpalić viewer i wszystko widać – w czasie rzeczywistym.
SLAY3R Offline
#3 Wysłane : 30 września 2003 16:16:57(UTC)
SLAY3R

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2002-07-14(UTC)
Posty: 5,585
Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki

Ja bym polecił realvnc – dzieki temu programowi nie tyle źe zobaczysz co pracownik robi na kompie to jeszcze moźesz sterować tym komputerem ze swojego.
Wystarczy tylko raz skonfigurować program serwer na kompie pracownika i wstawić skrót do autostartu (źeby się odpalał z kaźdym uruchomieniem kompa), a u siebie odpalić viewer i wszystko widać – w czasie rzeczywistym.
–Szpila– Offline
#4 Wysłane : 1 października 2003 02:56:43(UTC)
–Szpila–

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-10-01(UTC)
Posty: 5
Lokalizacja: Wałbrzych

Ja mam malutka siec na 4 komputery i uzywam dwoch programow miedzy innymi Remote Control 1.7d i Remote Administrator 2.1 ten drugi chyba lepszy poniewaz moge otworzyc sobie miniaturki okienek wszystkich komputerow i podgladac co robia inni, mozna rowniez przejac kontrole nad czyjms komputerem i jak trzeba cos zrobic jak kolega nie umie wtedy nie musze isc do niego tylko robie to ze swojego komputera i jeszcze jedna istotna sprawa udostepnia wszystkie dyski tzn ze moge sobie kopiowac i kasowac do woli :)
–Szpila– Offline
#5 Wysłane : 1 października 2003 02:56:43(UTC)
–Szpila–

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-10-01(UTC)
Posty: 5
Lokalizacja: Wałbrzych

Ja mam malutka siec na 4 komputery i uzywam dwoch programow miedzy innymi Remote Control 1.7d i Remote Administrator 2.1 ten drugi chyba lepszy poniewaz moge otworzyc sobie miniaturki okienek wszystkich komputerow i podgladac co robia inni, mozna rowniez przejac kontrole nad czyjms komputerem i jak trzeba cos zrobic jak kolega nie umie wtedy nie musze isc do niego tylko robie to ze swojego komputera i jeszcze jedna istotna sprawa udostepnia wszystkie dyski tzn ze moge sobie kopiowac i kasowac do woli :)
dthapan Offline
#6 Wysłane : 3 października 2003 17:18:12(UTC)
dthapan

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-24(UTC)
Posty: 9

sprawdze jak to dziala ale najpierw musze znalezc te programy w sieci.Po wszystki napisze:)
Aquarius
woyteg Offline
#7 Wysłane : 3 października 2003 18:19:37(UTC)
woyteg

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2003-05-31(UTC)
Posty: 327
Mężczyzna
Lokalizacja: Los Angeles, CA

To ja zapytam w temacie, ale troche "dalej".
Jaki program, pytanie do fachowcow, proponujecie abym mogl zrobic to samo, ale przez Internet. Dodam, ze w domu mam statyczne IP.

Pozdrawiam,
EL NINO Offline
#8 Wysłane : 3 października 2003 18:37:35(UTC)
EL NINO

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2002-11-19(UTC)
Posty: 16,056
Mężczyzna
Lokalizacja: Stalinograd

Takie same. Mozesz rowniez sprobowac VNC.
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedzaP.S. Ale i tak czasami ręce opadają ...

Żondzi drub. Bedom jaja.
dthapan Offline
#9 Wysłane : 3 października 2003 19:03:44(UTC)
dthapan

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-24(UTC)
Posty: 9

A czy mozna sie polaczyc z komputerem spoza sieci lokalnej, znam IP port ale wyskakuje komunikat: Bląd I/O polączenia, polącznire moglo byc zaamkniete z powodu filtow zalozonych na serwerze. czy mozna to jakos obejsc?
Aquarius
EL NINO Offline
#10 Wysłane : 3 października 2003 19:13:25(UTC)
EL NINO

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2002-11-19(UTC)
Posty: 16,056
Mężczyzna
Lokalizacja: Stalinograd

Co znaczy "spoza sieci lokalnej" ? Gdzie znajduja sie komputery ? Maja bezposredni dostep do siebie ?
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedzaP.S. Ale i tak czasami ręce opadają ...

Żondzi drub. Bedom jaja.
dthapan Offline
#11 Wysłane : 3 października 2003 19:16:40(UTC)
dthapan

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-24(UTC)
Posty: 9

Nie mają.
Aquarius
EL NINO Offline
#12 Wysłane : 3 października 2003 19:23:30(UTC)
EL NINO

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2002-11-19(UTC)
Posty: 16,056
Mężczyzna
Lokalizacja: Stalinograd

To znaczy ze przynajmniej jeden jest za jakims serwerem ? W takim razie polaczenie moze nastapic tylko z niego jesli drugi ma dostep bezposredni do netu, chociaz podobno ktorys z tych programow ma opcje pozwalajaca wyslac "zaproszenie" do przejecia nad soba kontroli. Wybacz, ale nie pamietam ktory. Moze VNC, ale nie bede go instalowal aby to sprawdzac.
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedzaP.S. Ale i tak czasami ręce opadają ...

Żondzi drub. Bedom jaja.
dthapan Offline
#13 Wysłane : 3 października 2003 19:31:24(UTC)
dthapan

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-24(UTC)
Posty: 9

a skad sciagnac VNC i czy jest jakas nakladka polaska do niego?
Aquarius
woyteg Offline
#14 Wysłane : 9 października 2003 07:51:05(UTC)
woyteg

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2003-05-31(UTC)
Posty: 327
Mężczyzna
Lokalizacja: Los Angeles, CA

Sciagnalem, zainstalowalem i uzywam Remote Administrator v2.1 – jak dla mnie super.
Dzieki za podpowiedz.

Pozdrawiam,
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.