Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

szczyku Offline
#1 Wysłane : 15 września 2004 10:10:39(UTC)
szczyku

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-07-17(UTC)
Posty: 47

probuje zrobic formata z botowanej plyty win98 i zainstalowac na nowo winXP... problemem jest to ze nie moge ustawic mozliwosci zeby komputer odczytywal z napedu CDROM jako pierwszego... jak to zrobic... dodam jeszcze ze jak dysk twardy przelanczam na CDROM to czyta z plyty ale nie moge sformatowac poniewaz nie ma dysku..:(((( tu sa wszystkie ustawienia plyty glownej...:

MAIN:
SYSTEM DATE (data)
SYSTEM TIME (godzina)

FLOPPY DRIVE A 1.44MB 3.5
FLOPPY DRIVE B Not Installed

–> PRIMARY IDE MASTER
PRIMARY IDE MASTER: ST 380022A


TYPE auto; cd–rom; armd: ;not installed; liczby od 1 do 46
opis do tego:
CYLINDERS (...)
HEADS (...)
WRITE PRECOMPENSATION (...)
SECTORS (...)
MAXIMUM CAPACITY (...)

LBA MODE on; off
BLOCK MODE on off
FAST PROGRAMMED 1 MODES liczby od 0 do 5; auto
32 BIT TRANSFER MODE on off


–> PRIMARY IDE SLAVE

TYPE not installed; armds; cd rom; auto; users; liczby od 1 do 46


–> SECONDARY IDE MASTER
SECONDARY IDE MASTER: HL – DT – ST DVD – ROM GD

TYPE auto; dvd–rom; armd:; not installed; liczby od 1 do 46


–> SECONDARY IDE SLAVE
SECONDARY IDE SLAVE: GOLD STAR CD–RW CED
TYPE auto;cd rom; armd; users;not installed; liczby od 1 do 46
opisy do tego:
CPU TYPE (...)
CPU SPEED (...)
CACHE SIZE (...)
MEMORY SIZE (...)
BIOS VERSION (...)
........................
to co jest po srednikach to sa mozliwosci ktore mozena wlaczyc (nie koniecznie ustawione pokolei tak jak w biosie pisze)
........................
do tego jeszcze w kolumnie help pisalo
.........................
1–50 : Predefined types
USERS: Set parameters by users
AUTO: Set parameters automatically
CD–ROM: Use for ATP I cd–rom drives or double click [auto] to set all HDD parameters automatically


ADVANCED
VIEV DMI EVENTY LOG
CLEAR ALL DMI EVENT LOGS no; yes
EVENT LOGGING enabled; disabled
MARK DMI EVENTS AS READ no; yes
–>ADVANCED CONFIGURATION
– BOOT DEVICE PRIORITY
TRY OTHER BOOT DEVICES yes; no
QUICK BOOT enabled; disabled
FLOPPY ACCES CONTROL read–writte; read–only
S.M.A.R.T FOR HARD DISKS disabled; enabled
BOOTUP NUN–LOCK on; off
BOOT UP OS/2 yes;no

–> CHIPSET CONFIGURATION
USB CONTROLLER all usp port; dissabled; usb port o&1; usbe port c&3
USB DEVICE CEGACY SUPPORT all device; dissabled, no mice
AGP APERATURE SIZE 64MB; 128MB; 256MB; 4MB; 8MB; 16MB; 32MB
MEMORY HOLE disable; 15MB– 16MB
CLKGEN SPREAD SPECTRUM +/– 0.5; 0.38; disabled; 0.25; –0.5
CLKGEN FOR PCI SLOT/DIMM enabled; disabled

–> POWER MENAGEMENT CONFIGURATION
ACPI STANBY STATE s3/str; s1/pos
USB DEVICE WAKEUP FROM S3 enabled; disabled
POWER MANAGEMENT/APM enabled; disabled
SUSPEND TIME OUT (MINUTE) disabled; 1; 2; 3; 4; 8; 10; 20; 30; 40; 50; 60
POWER BUTTOM FUNCION suspend; on/off
SYSTEM AFTER AC BACK last state; off; on;
RESUME ON RING enabled; disabled
RESUME ON LAN enabled; disabled
RESUME ON PME#
RESUME ON PME# enabled; disabled
RESUME ON RTC ALARM disabled; enabled
RTC ALARM DATE everyday; od 0.1 do 31
RTC HOUR liczby od 0 do 23

RTC MINUTE liczby od 0 do 60
RTC SECOND liczby od 0 do 29


reszte potem to jest wszystko do tej jednej zakladki
–> PLUG AND PLAY CONFIGURATION
PRIMARY GRAPHICS ADAPTER agp; pci


–> PERIPHERAL CONFIGURATION
ON BOARD AC'97 AUDIO auto; disabled
ON BOARD MC'97 MODEM audio; disabled
ON BOARD FDC auto; disabled; enabled
ON BOARD SEIRIAL PORT A auto; disabled; 3F/COM1; 2F8/COM2; 3E8/COM3; 2E8/COM
ON BOARD SERIAL PORT B auto; disabled; 3F/COM1; 2F8/COM2; 3E8/COM3; 2E8/COM
SERIAL PORT B MODE normal; irda; askir
IR DUPLEX MODE half duplex; full duplex
ON BOARD PARRELLEL PORT auto; disabled; 378; 278; 3BC
PARELLEL PORT MODE ecp; normal; epp
VERSION 1.9
PARELLEL PORT IRQ 7;5
PARELLEL PORT DMA 3; 0; 1
ON BOARD MIDI PORT disabled; 330; 300; 310; 320
MIDI IRQ SELECT 10; 5; 7; 9
ON BOARD GAME PORT 200; 208; disabled


–> HARDWARE MONITOR CONFIGURATOPN
ACPI SHUT DOWN TEMPERATURE (...)
CHASSIS INTRUSION disabled; enabled; reset;
dalej jakies same opisy byly a te kropki co sa w nawiasach to tez sa do tego opcje ale same tempreatury to nie pisze

SECURITY
SET SUPERVISIOR PASSWORD [ENTER]
SET USER PASSWORD [ENTER]
PASSWORD CHECK SETUP


EXIT
EXIT SAVING CHANGES [ENTER]
EXIT DISCARDING CHANGES [ENTER]
LOAD DEFAULT SETTINGS [ ENTER]
LOAD ORGINAL VALUES [ ENTER]



czy ktos mi pomoze...
TheL Offline
#2 Wysłane : 15 września 2004 11:24:00(UTC)
TheL

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-09-14(UTC)
Posty: 234

to ustwa botowanie z cd zbotuj komputer z plytki WINDOWS–a XP i powinno byc okej, mozliwe ze masz ntfs i 98 dlatego nie widzi dysku ...
>>>>> Komputer On–Line >> www.komputer.cuprum.pl ––––––––––––––––––––––––––––P IV 2.6,MSI 848P Neo,HDD WD 80 GB, CAVIAR 80 GB, SEAGATE 80 GB, NVIDIA GeForce FX 128 MB,1024 MB DDR 400MHz
szczyku Offline
#3 Wysłane : 15 września 2004 11:35:44(UTC)
szczyku

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-07-17(UTC)
Posty: 47

tak... ale jak wchodze w fdisk to i tak nie widzi dysku... nawet partycji spoza dos...
Rebe Konto jest wstrzymane do 2035-11-20 01:36:20(UTC)
#4 Wysłane : 15 września 2004 11:48:23(UTC)
Rebe

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-29(UTC)
Posty: 13,579

szczyku:
tak... ale jak wchodze w fdisk to i tak nie widzi dysku... nawet partycji spoza dos...

Zostaw ten fdisk i uźyj teho, o czym TheL napisał.
TheL Offline
#5 Wysłane : 15 września 2004 11:50:40(UTC)
TheL

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-09-14(UTC)
Posty: 234

o fdisku juz byla rozmowa :D zrob tak jak ja mowie i bedzie dobrze ...
>>>>> Komputer On–Line >> www.komputer.cuprum.pl ––––––––––––––––––––––––––––P IV 2.6,MSI 848P Neo,HDD WD 80 GB, CAVIAR 80 GB, SEAGATE 80 GB, NVIDIA GeForce FX 128 MB,1024 MB DDR 400MHz
szczyku Offline
#6 Wysłane : 15 września 2004 12:20:53(UTC)
szczyku

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-07-17(UTC)
Posty: 47

nie moge tak zrobic bo mi nie bootuje z CDROM–u... napisalem wszystkie ustawienia plyty glownej bo nie wiem gdzie to ustawic... kazdy zainstalowany dysk i cdrom (widac u gory jaki) ma kilka opcji... komputer wykrywa je na auto... ale jak dysk przestawie na CDROM to mi sie bootuje z plyty... ale wtedy nie widzi dysku twardego... probowalem to z dvd i nagrywarka ale nie da rady..:(((( komputer to jedna z serii Packard Bell iMEDIA z prockiem pentium 4 1,8 GHz... NIE MOGE USTWIC ZEBY MI BOOTOWALO Z CDROM–u..:((((
TheL Offline
#7 Wysłane : 15 września 2004 12:41:40(UTC)
TheL

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-09-14(UTC)
Posty: 234

wrrrr
w wykrywaniu wszystko ustaw na auto i tam nie grzeb.

bot sie ustawia gdzie indziej poszukaj tego:
BOOT DEVICE PRIORITY
ustaw first lub 0 na cdrom nastepne na dysk

To musi dzialac z twojego opisu tak wynika ..
>>>>> Komputer On–Line >> www.komputer.cuprum.pl ––––––––––––––––––––––––––––P IV 2.6,MSI 848P Neo,HDD WD 80 GB, CAVIAR 80 GB, SEAGATE 80 GB, NVIDIA GeForce FX 128 MB,1024 MB DDR 400MHz
Seeker Offline
#8 Wysłane : 15 września 2004 13:39:47(UTC)
Seeker

Ranga: Moderator
Reputacja:

Przyłączony: 2003-10-16(UTC)
Posty: 4,133
Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska

szczyku:
nie moge tak zrobic bo mi nie bootuje z CDROM–u... napisalem wszystkie ustawienia plyty glownej bo nie wiem gdzie to ustawic... kazdy zainstalowany dysk i cdrom (widac u gory jaki) ma kilka opcji... komputer wykrywa je na auto... ale jak dysk przestawie na CDROM to mi sie bootuje z plyty... ale wtedy nie widzi dysku twardego... probowalem to z dvd i nagrywarka ale nie da rady..:(((( komputer to jedna z serii Packard Bell iMEDIA z prockiem pentium 4 1,8 GHz... NIE MOGE USTWIC ZEBY MI BOOTOWALO Z CDROM–u..:((((

Z tym pacardem to moźe rzeczywiście byc tak źe CDROMu nie wykrywa tak jak to jest zazwyczaj przy starcie , tylko trzeba ten CDROM na zasadzie autodetekcji (podobnie jak twardy dysk) ustawić w BIOSIE. ( to tylko sugestia poparta tym źe widziałem juź takie BIOSy)
Jesli jest tak ja myślę to ustawianie bootowania w BIOS Festures nic nie da.
Sczyku : podłącz dyski i CDROM tak jak miałeś i spróbuj uźyć opcji AUTODETEKCJI , a póxniej ustaw tak jak w postcie powyźej napisano bootowanie.
Moźesz teź spróbowac podłączyć ten CDROM druga taśmą na drugi kanał .
Czy zworkę na CDROMIE masz na slave jak podłączasz go razem z dyskiem?
"Ogólnie zaś chodzi o to, żeby nie być idiotą "_____________________________________
odi profanum vulgus et arceo
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.