Nowy Office 2013

Komunikat

Icon
Error

special Offline
#1 Wysłane : 5 sierpnia 2004 17:06:10(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

Banalne pytanko, lecz mam pewnien problem. Kasuje wszystkie cache, cookies itd z ustawień w IE. Wchodze ponownie na stronę którą chce zobaczyć; zobaczyć juź w nowej aktualizacji (źeby przeglądarka przechwyciła nowe wersje stron) i ponownie pokazuje mi sie strona (tylko ze ta stara wersja) kiedy przeciez usunalem juz wczesniejsze pliki. Dlaczego tak sie dzieje i jak naprawde wszystko wyczyscic (najlepiej bez uzywania jakis dodatkowych programow) zeby przegladarka zaladowana wszystki NOWE obrazy, pliki itp...

pzd.
BAJA Offline
#2 Wysłane : 5 sierpnia 2004 19:09:15(UTC)
BAJA

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-07-19(UTC)
Posty: 198
Lokalizacja: Biała Podlaska

Narzędzia > opcje internetowe >

1. usuń pliki cooki
2. usuń pliki
3. wyczyśc historię
Czy błąd jest czy go nie ma, to i tak ci kompa schrzani...
special Offline
#3 Wysłane : 5 sierpnia 2004 19:10:37(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

to wiem...
BAJA Offline
#4 Wysłane : 5 sierpnia 2004 19:17:17(UTC)
BAJA

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-07-19(UTC)
Posty: 198
Lokalizacja: Biała Podlaska

http://www.snapfiles.com/download/dl3s.html

Mały programik – bardzo prosty. Jedno małe okienko.Na prawde polecam.


Moźesz jeszcze czyśći katalog Temp.
Czy błąd jest czy go nie ma, to i tak ci kompa schrzani...
special Offline
#5 Wysłane : 5 sierpnia 2004 23:00:03(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

ale czy jest jakies sposob aby CAŁKOWICIE wyczyscic cache ? i jak to zrobic...
SHADOW–XIII Offline
#6 Wysłane : 6 sierpnia 2004 12:49:13(UTC)
SHADOW–XIII

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-06-06(UTC)
Posty: 203
Lokalizacja: Warszawa

tez mam ten problem, cache wyczyszczone, historia, temporary internet files i nawet temp ... a IE pokazuje w adresach jakies stare linki ... przeszukalem rejestr i nawet pliki na dysku ale nie moge znaleźć tych linków tam ... a w przeglądarce są
"Nothing's out of reach if you've got long arms"
special Offline
#7 Wysłane : 6 sierpnia 2004 13:41:24(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

odkrylem poprzez Total Commander ze w pliku Internet Temponary Files jest jeden plik "index.dat" ktory najpawdowpodobniej przechowuje jeszcze pliki, tylko nie wiem jak go wykasowac, poniewaz wyskakuje mi komunikat źe nie moźna go usunąć. No ale jak go wyczyścić bo przechwuje on jakies dane. Tak samo jest w Historii, Cookies. Jest tam ten sam plik index.dat, ktory "coś" jeszcze przechwuje...
radozz Offline
#8 Wysłane : 6 sierpnia 2004 13:48:16(UTC)
radozz

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-02-08(UTC)
Posty: 106

to moźe uruchomic komputer w awaryjnym bez obsługi sieci i wtedy usunać ten plik.
special Offline
#9 Wysłane : 6 sierpnia 2004 13:58:56(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

obawiam sie ze jego wplyw jest duzy na dzialanie przegladarki a moze systemu (?), lepiej nie bo sobie zawiesisz kompa...
McScr@by Offline
#10 Wysłane : 6 sierpnia 2004 14:05:42(UTC)
McScr@by

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2003-11-06(UTC)
Posty: 3,282
Mężczyzna
Lokalizacja: 3–miasto

special na temat index.dat pisałem jakiś czas temu w dziale bezpieczeństwo ( jak usunąć, co to daje itp ).

Moge Tobie napisać co ja robie aby wyczyścić cache.
Wyłączam przywracanie systemu,
Usuwam Cooki, Internet Temp, Zawartość Offline, Historię ( ustawiona na 0 dni ),
Uźywam NSW – Clean Sweep i Quick Clean,
Czyszcze rejestr za pomocą jv16PowerTool,
Włączam systemowe oczyszczanie dysku,
Uruchamiam command i wydaje polecenia :
sfc /purgecache
sfc /cachesize=0
Czyszcze katalog w Windows Temp i Prefetch,
i na koniec włączam CleanDisk albo System Cleaner,
Włączam przywracanie.
Jeśli wydaje ci się, źe wszystko działa, to znaczy, źe coś przeoczyłeś.
– Aurora Case Mod in progress –
Rebe Konto jest wstrzymane do 2035-11-20 01:36:20(UTC)
#11 Wysłane : 6 sierpnia 2004 14:06:31(UTC)
Rebe

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-29(UTC)
Posty: 13,579

Fachowcy od "index.dat" – szukajka na forum nie działa?
Podawałem jak go usunąć prosto i skutecznie, a powtarzał nie będę bo tak samo mi się nie chce , jak Wam nie chce się poszukać.
special Offline
#12 Wysłane : 6 sierpnia 2004 14:33:00(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

Nie, nie Panowie nie sądziłem ze taki temat juź był. Juz szukam... oczywiscie...


pzd.
McScr@by Offline
#13 Wysłane : 6 sierpnia 2004 14:46:24(UTC)
McScr@by

Ranga: Sympatyk
Reputacja:

Przyłączony: 2003-11-06(UTC)
Posty: 3,282
Mężczyzna
Lokalizacja: 3–miasto

Jeśli wydaje ci się, źe wszystko działa, to znaczy, źe coś przeoczyłeś.
– Aurora Case Mod in progress –
special Offline
#14 Wysłane : 6 sierpnia 2004 14:58:39(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

Panowie... (az wstyd pisać); a gdzie są przechowywane pliki pobrane ze stron w postaci flasha? Czy rowniez Internet Temponary Files?
Rebe Konto jest wstrzymane do 2035-11-20 01:36:20(UTC)
#15 Wysłane : 6 sierpnia 2004 15:43:40(UTC)
Rebe

Ranga: Użytkownik zaawansowany
Reputacja:

Przyłączony: 2004-01-29(UTC)
Posty: 13,579

special:
Panowie... (az wstyd pisać); a gdzie są przechowywane pliki pobrane ze stron w postaci flasha? Czy rowniez Internet Temponary Files?


A jesteś pewien, źe one są pobierane, a nie tylko odtwarzane ? :)
special Offline
#16 Wysłane : 6 sierpnia 2004 16:25:32(UTC)
special

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2003-09-01(UTC)
Posty: 167
Lokalizacja: (tułacz)

no wlasnie jst taka sprawa, ze pliki flasha nie nadpisuja mi sie na aktualne. A dokladniej jak wszedlem na pewnien serwis raz animacja flash mi sie pokazala i non stop mi sie ta samam pokazuje, a wiem ze nalozono na nia inna tyle ze pod ta sama nazwą i przegladarka "chyba mysli" ze jest to ten sam plik i nie bierze go nowszego...
SHADOW–XIII Offline
#17 Wysłane : 7 sierpnia 2004 10:33:56(UTC)
SHADOW–XIII

Ranga: Użytkownik
Reputacja:

Przyłączony: 2004-06-06(UTC)
Posty: 203
Lokalizacja: Warszawa

dobra, ja dodam,ze to co BAJA dał:
http://www.snapfiles.com/download/dl3s.html
wyczyści wszystko (tylko restart potrzebny po czyszczeniu) i index.dat jak nowy
"Nothing's out of reach if you've got long arms"
sirchaser Offline
#18 Wysłane : 31 października 2004 13:31:51(UTC)
sirchaser

Ranga: Czytający
Reputacja:

Przyłączony: 2004-10-31(UTC)
Posty: 20

Zeby IE pobral nowa wersje strony, wejdz na stronke i wcisnij ctrl+f5, i tyle.Przy czestej aktualizacji strny(jak ja gdy tworze www) to koniecznosc.Pozdro
Kanał RSS  Kanał Atom
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum  
Nie możesz tworzyć nowych tematów w tym forum.
Nie możesz odpowiadać na tematy w tym forum.
Nie możesz usuwać swoich postów w tym forum.
Nie możesz edytować swoich postów w tym forum.
Nie możesz tworzyć ankiet w tym forum.
Nie możesz głosować w ankietach w tym forum.